Passende baan via LinkedIn
Vond je dit mindpaper interessant? Delen mag ...
< Terug naar overzicht

LinkedIn is tegenwoordig een veelgebruikt platform voor het vinden van een baan na het afstuderen. Ook recruiters van bedrijven maken veelvuldig gebruik van de chatfunctie in LinkedIn. Zo krijg ook jij waarschijnlijk regelmatig een bericht met een volgens hen ‘passende uitdaging’.
Maar hoe zorg je er na je afstuderen nou voor dat je een passende baan kiest die bij jouw wensen en carrière past?

Recruiters via LinkedIn

Al vroeg wordt benadrukt hoe belangrijk het is om een goed LinkedIn profiel te hebben. Ondertussen heb ook jij dus een profiel aangemaakt en beginnen de zogeheten InMails binnen te stromen. Misschien krijg je maandelijks een bericht, misschien zelfs meerdere keren per week. Alle
berichten beginnen op elkaar te lijken. Wat wel opvalt is dat sommige berichten aan een ander gericht lijken: zo wordt er gebruik gemaakt van een verkeerde naam of word je misschien wel geprezen voor werkervaring die je niet hebt.

Naast dat deze verkeerd geadresseerde berichten irritatie opwekken, kunnen zij er wellicht ook voor zorgen dat je interesse in het desbetreffende vakgebied afneemt. Ook de juist gepersonaliseerde berichten lijden hier dus onder. Bovendien blijken functies soms rooskleuriger omschreven dan ze in de praktijk uiteindelijk zijn.

 

Het kiezen van een passende baan

Hoe kom je er nu achter of een recruiter daadwerkelijk een passende baan heeft voor jou? Hiervoor hebben wij een aantal tips opgesteld.

1. Zet je interesses op een rij

Maak voor jezelf duidelijk wat jij interessant vindt en waar jij je energie uithaalt. Kijk ook naar de toekomst en de weg die jij wil bewandelen.

2. Zet je kwaliteiten en eigenschappen op een rij

Door een duidelijk beeld te hebben van je eigen kwaliteiten kun je makkelijker een functie vinden die hier mogelijk op aansluit.

3. Stel vragen aan een werknemer

Door vragen te stellen aan een werknemer in een potentieel bedrijf kun je erachter komen of een functie ook daadwerkelijk interessant is voor je. Ook kun je hiermee achterhalen of het rooskleurige beeld, geschetst door een recruiter, daadwerkelijk overeenkomt met de realiteit.

4. Huur een (loopbaan)coach in!

Kom je er nog niet uit wat goed bij je past? Huur dan een coach in. Deze kan je helpen om erachter te komen waar jouw krachten en interesses liggen!

 

Ben je benieuwd of wij een passende functie voor je hebben?

Bekijk de opdrachten

Interesse in: Afgestudeerd! En nu? Op zoek naar een passende baan

Reactie opdracht
Sluit

Deel deze mindpaper op social media

Kopieer de URL uit bovenstaand vak. Of gebruik uw browser share optie.