Vond je dit mindpaper interessant? Delen mag ...
< Terug naar overzicht

Wat doet een Compliance Professional?

Als Compliance Professional zorg jij ervoor dat de (financiële) instelling waarvoor jij werkzaam bent de wet- en regelgeving naleeft. Denk bijvoorbeeld aan de Wet op het Financieel Toezicht en de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Als Compliance Professional bewaak je dus de integriteit van een instelling en zorg je ervoor dat men zich binnen de instelling bewust is van reputatie- en integriteitsrisico’s. Bij een incident is het jouw rol om de juiste aanpak te adviseren en meld je het incident bij de directie of de autoriteiten.

Maar hoe bewaak je nu de integriteit van een instelling? Het takenpakket van een Compliance Professional is veelzijdig en uitdagend. Zo ben je niet alleen bezig met het volgen van relevante wet- en regelgeving, maar stel je ook risicoanalyses op, ben je een sparringpartner, train je medewerkers op bewustwording en rapporteer je incidenten of misstanden aan de directie of toezichthouder. Als Compliance Professional moet je scherp zijn en zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen, zowel van wet- en regelgeving als binnen de bedrijfsvoering. Het is aan jou om hier tijdig op in te spelen en toe te zien dat het interne beleid aansluit op wet- en regelgeving.

Compliance iets voor jou? Bekijk de opdrachten bij Banx: https://banx.nl/opdrachten/

Compliance via Banx

Als Compliance Professional kun jij terecht bij Banx. Banx bestaat uit een groep getalenteerde interim professionals met een scherpe geest en zakelijke achtergrond. Wij specialiseren ons op het gebied van Riskmanagement, Compliance en KYC (Know Your Customer). Als Compliance Professional ga je aan de slag bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers waar de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Ook bij Banx hechten we grote waarde aan kwaliteit en geloven we erin dat je met de juiste mindset het verschil kan maken.

Benieuwd of jouw mindset aansluit bij Banx? Lees meer over onze mindset: Werken bij banx – Heb jij de juiste mindset?

Top 5 Skills Compliance Professional:

  • Analytisch
  • Risico-alert
  • Standvastig
  • Communicatief sterk
  • Onafhankelijk en kritisch

Interesse in: Werken als Compliance Professional

Reactie opdracht
Sluit

Deel deze mindpaper op social media

Kopieer de URL uit bovenstaand vak. Of gebruik uw browser share optie.