Banx

Banx is de detacheringsspecialist op het gebied van IB&P, Riskmanagement en Compliance. Werken op projectbasis, bij verschillende opdrachtgevers en in deze tijd ook nog eens op afstand. Bij Banx doen we er alles aan om te zorgen dat iedereen gelukkig is en vooral blijft.

Balans, daar draait het om wat ons betreft! Niet voor niets één van onze kernwaarden. Vind jij dit ook belangrijk en ben je benieuwd of onze andere waarden ook bij jou passen?

Top-5 tips thuiswerken

  • 1. Plan je dag
  • 2. Creëer een werkruimte en een privéruimte
  • 3. Neem regelmatig een korte pauze
  • 4. Beweeg voldoende
  • 5. Houd contact met je collega’s

Werk privé balans

Dat klinkt natuurlijk goed, maar hoe doe je dat in deze tijd? Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis. En ondanks dat er veel voordelen zijn, kan het lastig zijn een duidelijke lijn te trekken tussen werk en privé. Zo is het minder duidelijk wanneer een werkdag begint of eindigt. Daarnaast heb je te maken met allerlei andere soorten afleiding dan op de werkvloer. Je zit immers de hele dag thuis. De volgende tips kunnen jou wellicht helpen;

1. Plan je dag

Begin de dag zoals je altijd doet; zet je wekker, sta op en volg je dagelijkse routine. Probeer op een vaste tijd te beginnen met werken. En zorg daarnaast voor een goede planning: stel jezelf duidelijke taken en baken je tijd af.

2. Creëer een werkruimte en een privéruimte

Creëer een plek speciaal voor je werk. Zo houd je jouw werkruimte en een leefruimte gescheiden.

3. Neem regelmatig een korte pauze

Door regelmatig pauze te nemen houd je het werk beter vol.

4. Beweeg voldoende

Gebruik je pauze om een blokje om te lopen. De buitenlucht zal je goed doen. Je zult merken dat je daarna weer frisser achter je computer kruipt.

5. Houd contact met je collega’s

Maak afspraken over wat er precies van je wordt verwacht. Zorg daarnaast voor persoonlijk contact met collega’s: organiseer bijvoorbeeld een online koffiemomentje of een vrijdagmiddagborrel.

 

Werken in coronatijd

“Mensen hebben het gevoel dat ze door thuiswerken 24 uur per dag ‘aan’ moeten staan” zo stelt Stephan van der Stigchel, hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht. 

Een lockdown raken we aan gewend en ook het thuiswerken is niet meer weg te denken. Maar dat doet ook wat met je eigen balans en gewoontes. Dit geeft soms druk, maar biedt ook kansen.

Hoor in het interview met NPO1 zijn visie op de huidige manier van werken. Wat zijn de voor- en nadelen en wat kan je doen om de balans tussen werk en privé te behouden.