Thuiswerken en fit blijven

Vanwege Covid-19 werken de meeste mensen al een tijdje thuis. Waar dit in het begin een uitdaging was, zien we het nu als het “nieuwe werken”. Thuiswerken tijdens Covid-19 heeft bewezen dat werknemers thuis net zo productief zijn als op kantoor of zelfs productiever. Het is daarom ook geen verrassing dat een groot deel van de werkgevers aangeeft ook na Covid-19 meer thuiswerk mogelijkheden te bieden. Dit is natuurlijk fijn, omdat je geen reistijd meer hebt en meer flexibiliteit krijgt. Toch zitten er ook valkuilen in het thuiswerken.

Het sluipt er al snel in om thuis net even wat langer door te gaan dan op kantoor of je lunch te nuttigen voor je laptop. En voor je het weet is het evenwicht tussen werk en privé uit balans. Ook is het dagelijks zitten en staren naar een scherm niet optimaal. Het is daarom belangrijk dat jij als werknemer ook goed op jezelf let door fit en gezond te blijven. Maak bijvoorbeeld eens een ommetje tijdens je lunchpauze of loop een rondje door de kamer tijdens een telefoongesprek. Schroom ook niet om eens een kop koffie te halen en een virtueel koffiemomentje in te lassen met collega’s, dit deed je immers ook op kantoor. En heb je de 20/20/20 regel al eens geprobeerd? Werken voor 20 minuten, voor 20 seconden naar iets anders kijken 20 meter in de verte. Dit geeft jouw ogen rust en een frisse blik!

Top 5 Thuiswerk Tips

  • Sta regelmatig op en beweeg regelmatig.
  • Ga eens naar buiten tijden de lunchpauze.
  • Plan je dag en stop op tijd.
  • Eet gezond en sla je ontbijt niet over.
  • Zorg voor routine. Rol niet vanuit je bed naar je laptop.

A Happy Mind is a Bright Mind

Bij Banx vinden we het belangrijk dat jij goed in je vel zit en van de juiste werk-privé balans geniet. Zo geven wij onze interim professionals keuzes, waardoor jij zelf bepaalt wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld een vitaliteitsprogramma, maar kun je ook kiezen voor meer vakantiedagen. Door er samen voor te zorgen dat jij je goed voelt, kunnen we elkaar versterken en een gezonde drive behouden.

Nieuwsgierig naar de Banx mindset?

Bekijk onze top 3 waarden: